Get in touch with us

We will be happy to answer your telephone inquiries from 9:00 to 16:00 on weekdays.

You can also contact us by email at touristinfo@visitbratislava.com.

 

Érkezés

Bár Szlovákia Európa közepén fekszik, turisztikai desztinációként csak nemrég kezdett kialakulni az arculata. Ezért sok ember információhiányt érez e szép országról, amely még sok mindent rejt magában.

arrival-flyingREPÜLŐGÉP

POZSONYI REPTÉR /LETISKO BRATISLAVA/ (BTS)

A pozsonyi reptér a centrumtól 15-20 percnyire található. Több európai desztinációba egyenes járatuk van több légitársaság által: RYANAIRPobedaflydubaiCyprus AirwaysSmartwingsair cairoWizz Air és mások. A centrumba eljuthat akár taxival – ne felejtse el mindig előre megkérdezni az árat, vagy használja a HOPIN applikációt. Olcsóbb a 61-es sz. autóbusszal menni a Főállomásra /Hlavná stanica/. Innét 15 percnyire van gyalogosan az Óváros /Staré mesto/, mehetnek a 93-as sz. autóbusszal /Hodžovo námestie megálló/, vagy az 1-es sz. villamossal /Námestie SNP megálló/. A jegyek a megállókon lévő automatákban vagy trafikokban vásárolhatók. Az autóbuszban érvényesíteni kell a jegyeket. airportbratislava.sk

BÉCSI SCHWECHAT REPTÉR (VIE)

A bécsi reptér 40 km távolságra fekszik Pozsonytól nyugatra, és a szlovákok főleg hosszú tengerentúli utazások alkalmával használják. Valójában ez egy a Szlovákiába nyíló kapuk közül. Félóránként, óránként közlekednek innét az autóbuszok Pozsonyba. A jegyeket az autóbuszban kell megvásárolni. viennaairport.comeurolines.sk, regiojet.skflixbus.sk

arrival-subwayVONAT

Hivatalos web: zssk.sk

A fő útvonalak Prágából, Budapestről, Bécsből és Szlovákia egyéb területiről futnak. A városnak három vonatállomása van – Főállomás /Hlavná stanica/, Ligetfalu /Petržalka/ és Újváros /Nové Mesto/. A Főállomásról az egész városba közlekednek a villamosok, autóbuszok és a trolibuszok. Az óvárosba 15 perc alatt gyalogosan is el lehet jutni. A Ligetfalu-megállóból a 80-as, 91-es és 93-as sz. autóbuszokkal lehet eljutni a centrumba.

Hivatalos web: regiojet.sk

A Regiojet személyszállító weboldala a Prágába, Brünnbe /Brno/ és Pardubicébe való vonatcsatlakozáshoz.

arrival-vehicleAUTÓBUSZ

Hivatalos web: slovaklines.sk

Pozsonyból kényelmes autóbusz-csatlakozással el lehet jutni Európa több városába is. Ugyanakkor gazdag összeköttetése van a közvetlen környékkel és Szlovákia többi régiójával is. A járatok a Mlynské nivy autóbuszmegállóra érkeznek (1 BG 22). A Bécs-Pozsony útvonalon óránként közlekednek az autóbuszok. eurolines.sk,  regiojet.sk, flixbus.sk

arrival-boatHAJÓ

Annak köszönhetően, hogy Pozsonyt a Duna szeli át, rendszeres hajóközlekedése van Béccsel. Bécs centrumát (Schwedenplatz) Pozsonnyal egy gyors katamarán, a Twin City Liner köti össze, ám egy másik gyorshajó is, amely Bécsben a Handelskai-nál köt ki. Hajóval való közlekedéshez használhatja a hajótársaság szolgáltatásait.lod.sk.

arrival-carAUTÓ

Pozsony fontos autópályák kereszteződésén terül el. Prága 330 km távolságra van, Budapest 200 km-re, Bécs 65 km-re. Szlovákiában kötelező az autópályamatrica, melyet a határon, vagy a benzinkutakon lehet megvásárolni. A legrövidebb ideig tartó matrica egy hétre szól.

LAKÓKOCSIK

Autóját vagy lakókocsiját a kedvelt és egyben az egyetlen autókempingben parkolhatja le, a Zlaté piesky kempingben. Autókemping-lehetőségek találhatók nem messze a fővárostól is, Szencen a Napos tavak /Slnečné jazerá/ területén, és a következő kempingekben: Veľké LevárePlavecký Štvrtok vagyKuchyňa. Ezeken a helyeken megtalálható az alapinfrastruktúra, más helyeken nem ajánlott az kempingezés.

POGGYÁSZMEGŐRZŐ

A Pozsonyba látogatók a poggyászukat megőrzőben hagyhatják a következő buszállomásokon és vonatállomásokon:

  • Mlynské Nivy autóbuszállomás: poggyászmegőrző szekrények 4:00-tól 24:00-ig.
  • Pozsonyi vasúti főállomás : 4:00 – 6:15, 6:30 – 10:30, 11:00 – 16:45,  17:00 – 21:30, 21:45 – 23:55 minden nap.
  • Ligetfalu /Petržalka/ vonatállomás: 4:00 – 23:15 minden nap
  • Poggyászmegőrzés a következő szolgáltatás által: BAGBNB